Een split airconditioning zijn twee aparte units. Namelijk een binnenunit en een buitenunit. Deze twee units zijn onderling verbonden met kopere koelleiding en voedings/sturingskabels. Het koudemiddel wordt door de compressor in het buitendeel rondt gepompt. Het grote voordeel van split airco's ten opzichte van bijvoorbeeld portable airconditionings is dat het gedeelte dat het meeste geluid produceert buiten gemonteerd wordt. Hierdoor geniet u binnen van een vrijwel geruisloze unit welke de warme of koude lucht de ruimte in blaast.

De opstelling van het buitendeel is op vele manieren mogelijk. Deze kan zowel op een beugel aan de muur gemonteerd worden als op het dak of een opstelling uw tuin. Voor iedere situatie zijn er verschillende mogelijkheden.

Ook het binnendeel is op vele manieren te verkrijgen en te monteren. U kunt kiezen voor een binnenunit hoog aan de wand, of laag onder bijvoorbeeld uw vensterbank. Heeft u liever niets in het zicht dan zijn er speciale units welke de lucht inblazen via roosters in de ruimte. De keuze voor een bepaald binnendeel is sterk afhankelijk van uw situatie.

Splitopstellingen

Al heeft u meerdere ruimtes die gekoeld en of verwarmd moeten worden, en u wilt het aantal buitenunits beperken. Dan kunt u kiezen voor een Multi-Split. Dit wil zeggen dat er meerdere binnenunits aangesloten worden op één centraal buitendeel.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend advies voor een airconditioning in uw woon/werk ruimte, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.