Warmtepomp technologie:

Tegenwoordig zijn alle airconditioners geschikt om naast het koelen van een ruimte deze ook te verwarmen. In deze warmtepompfunctie wordt de koelcyclus omgedraaid. Hierbij wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken, welke vervolgens weer aan de binnenruimte wordt afgegeven. Deze techniek  zorgt ervoor dat een warmtepomp een zeer hoog rendement heeft van circa 400 a 500% t.o.v. gasgestookte- of volledig elektrische verwarmingsinstallaties. Dit rendement wordt tevens weergegeven in de zogeheten SCOP-waarde, waarin het geleverde verwarmingsvermogen uitgedrukt wordt ten opzichte van het opgenomen vermogen van de airconditioner. Toepassing van een airconditioner met warmtepompfunctie zorgt er zodoende voor dat het gebruik van een airconditioner rendabeler wordt gedurende het hele jaar. Een ander bijkomend voordeel is dat de warmtepomp van de airconditioner bij inschakeling direct warmte afgeeft, waarmee snel een aangenaam binnenklimaat bereikt kan worden.

Inverter technologie:

Toepassing van inverter technologie zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. Het inverter systeem stemt de te leveren koel-en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel en tochtvrij binnenklimaat.

Inverter technologie Klik op het plaatje om te vergroten

De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een circa 30% lager energieverbruik dan de gebruikelijke aan/uit systemen. Dit lagere energieverbruik wordt veroorzaakt doordat bij inverter technologie de geleverde capaciteit continu aangepast wordt aan het setpoint, terwijl bij de conventionele aan/uit technologie de compressor uitgaat zodra de gewenste temperatuur bereikt is. Zodra de temperatuur vervolgens te hoog of te laag wordt zal bij een invertersysteem de geleverde capaciteit verhoogd worden, terwijl bij het aan/uit systeem de compressor volledig opnieuw opgestart moet worden.